Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek, 15. 11. 2022, se je skupina učencev, ki jih zanima film, udeležila srečanja najmlajših filmskih ustvarjalcev iz cele Slovenije pod okriljem Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Delo je potekalo v različnih delavnicah, kjer smo spoznali nastanek animiranega filma oz. risanke. Predstavili so nam, kako je nastala ena izmed bolj znanih risank Bacek Jon. Ugotovili smo, da je za nastanek risanke potrebno veliko truda in še več časa, vse pa se začne že z zgodborisom.

Po teoretičnem delu je sledilo praktično delo. Naredili smo figure iz plastelina, ki naj bi nastopale v risanki, nato pa smo pričeli s fotografiranjem kadrov. Marsikdo si ne bi mislil, vendar je oblikovanje figur zahtevno delo.

Presenetljivo je dejstvo, da je za 1 sekundo risanke potrebnih 24 fotografij, odvisno od hitrosti predvajanja.

Pri nastanku filma smo si pomagali s sodobno aplikacijo, ki nam je bistveno olajšala delo. Bili smo zelo aktivni in čas je prehitro minil, saj bi z veseljem ostali še dlje. Presenetilo nas je, da so bili končni izdelki fantastični, kar je predvsem fante navdihnilo za snemanje animacij tudi v prostem času.

Na koncu je sledila razglasitev in predstavitev najbolj ustvarjalnih izdelkov iz posameznih delavnic.

Vsi udeleženci smo se v šolo vrnili polni lepih vtisov, saj smo pridobili nova koristna znanja, ki nam bodo v pomoč pri šolskem delu in hobijih.

                                                                                                                                                             Medijski center:

Maša G., Alja B.

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST