Skoči na glavno vsebino
Select Page

V petek, 14. 6. 2024,  se je od učencev in delavcev šole poslovila letošnja generacija devetošolcev. Pričeli smo pouk kot običajno, a že slišali glasove prihajajočih devetošolcev, ki so se v jedilnici lahko posladkali z dvema tortama – za vsak razred posebej. Devetošolci so preostanek torte dobrodušno delili z zaposlenimi na šoli in se jim na ta način zahvalili za pomoč pri izvedbi valete in tudi dragoceno znanje, ki ga bodo ponesli s seboj.

Po malici smo se učenci od 6. do 8. razreda odpravili v telovadnico. Nestrpno smo jih čakali, kdaj bodo devetošolci z razredničarkama ob zvoku koračnice slovesno vstopili v telovadnico. Lepo jih je bilo videti v modrih majicah, ki so ponazarjale rdečo nit valete. Zbrane je nagovorila ravnateljica in predala modre besede za popotnico, na oder pa je povabila tudi najuspešnejše devetošolce, ki so osvojili priznanja iz znanja in knjižno nagrado za devetletno zvestobo bralni znački. Razglasila je, da je naj učenec šole že drugo leto zapored postal devetošolec Matej Gorenc. Nato  smo bili osmošolci poklicani na oder, da bi pred predajo petice, opravili še izziv. Morali smo po ritmih harmonike plesati, tako kot so nas usmerjali devetošolci. Po začetnem nelagodju smo se hitro sprostili in nastala je prava veselica. Po zabavi in smehu ter zaobljubi so nam devetošolci predali petico z željo, da jo bomo še naprej lepo ohranjali. Tudi mi smo se jim zahvalili ter se dokončno poslovili z mislijo, da smo naslednje leto na vrsti mi.

Da bi bilo slovo nepozabno, sta se oba razreda še zadnjič sprehodila po hodnikih ob zvokih harmonike in s solzami v očeh pomahala v slovo.

Medijski krožek:

Lana Drobnič in Iza Medle, 8. a

 

(Skupno 343 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST