Skoči na glavno vsebino
Select Page

Šolskega tekmovanja iz znanja matematike za Vegovo priznanje, ki je potekalo od prvega do devetega razreda, se je udeležilo 151 učencev. Osvojili so 65 bronastih priznanj, na državno tekmovanje pa se je uvrstilo 10 učencev od 5. do 9. razreda. Vsi naši tekmovalci so pokazali veliko znanja in so dosegli lep uspeh, saj je  9 učencev osvojilo srebrno Vegovo priznanje.  Iz 9. razreda so to Matic Erpič, Vid Rajh, Tjaša Guštin in Tevž Žagar. V 8. razredu so prejemniki priznanj Iva Baša, Miha Kapš, Iza Maksl in Petra Lozar ter učenec 5. razreda Tevž Bajc.

Učenka 7. razreda Marija Judež pa je pokazala res veliko matematičnega znanja in  osvojila zlato Vegovo priznanje in tako postala državna prvakinja ter še poudarila uspeh matematikov naše šole.

Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo, posebna čestitka pa velja državni prvakinji.

Poleg uspeha na matematičnem področju, se je Marija Judež v soboto, 13. 5. 2017, udeležila  slavnostne podelitve nagrad najuspešnejšim tekmovalcem s področja matematike, fizike in astronomije – BISTROUMI, ki je bila organizirana v Unionski dvorani v Ljubljani.

Vodja matematičnega tekmovanja: Milena Košak

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST