Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 13. 6. 2024, so se šmihelski devetošolci z razredničarkama Justino Hočevar in Mojco Klobučar na tematsko obarvani valeti, ki se je začela z vstopom v šolo, ki je za ta dogodek prevzela podobo letališča Šmihel, poslovili od osnovne šole.

Devetošolce in starše je nagovorila ravnateljica Romana Šarec Rojc. Devetošolcem je zaželela veliko novih podvigov pri novih načrtih na letu Šmiholet s številko 13062024. Staršem in učiteljem so devetošolci prikazali najpomembnejše vtise iz devetletke. Njihov let skozi osnovno šolo je bil povezan z vstopom v 1. razred, z dogodivščinami iz nižjih razredov in iz PŠ Birčna vas, s prijateljstvom, večkrat pa tudi z menjavo razrednikov, s skupinskim petjem in z veslanjem, ki jih je spremljalo v CŠOD in na zaključnem robinzonskem čolnarjenju po Kolpi. 

19 devetošolcev je za devetletno zvestobo bralni znački prejelo spominsko priznanje in knjižno nagrado.

Najuspešnejši učenec šole, Matej Gorenc iz 9. b, pa je prejel priznanje za naj učenca šole, saj je v letošnjem šolskem letu osvojil dve zlati in številna srebrna ter bronasta priznanja iz znanja. 

Ob čudovitem slovesu, ki so ga valetanti pričarali z lepimi opravami, še lepšim plesom in petjem, so z letom 13062024 pustili vtis na vseh prisotnih. Na koncu pa so pod vodstvom pilota in učitelja Matjaža Starašiniča letališču Šmihel pomahali v slovo in se s Šmiholetom pogumno podali v svet.

Želimo jim, da poletijo do osvojenih ciljev in znanja in da s sabo nosijo delček lepih spominov na OŠ Šmihel, kjerkoli že pristanejo. 

Zapisala:

Erika Starina, prof.

                                                                                                                              

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST