Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 24. novembra 2016, smo se štirje učenci devetega razreda pod vodstvom učitelja Andreja Lenartiča, odpeljali v Brežice. V tamkajšnji gimnaziji so namreč potekale UNESCO delavnice z naslovom “Slovenski izgnanci od 1941 do 1945”. Na delavnicah smo se pogovarjali in učili o izgnancih, ki so jih izgnali iz domovine v času druge svetovne vojne.

Na začetku so nam zapele pevke pevskega društva Up, zatem pa so nam dijaki predstavili, kako bo potekal dan. Nato smo se razdelili v delavnice. Jaz in Luk Bele sva bila na geografski delavnici, kjer smo izdelovali karte z označenimi taborišči, kamor so izgnali izgnance. Naredil smo tudi spletno stran na kateri bodo te karte objavljene. Med delavnico sta prišla tudi dva gosta, ki sta pripovedovala o svojem življenju v času izgnanstva.

Tjaša Guštin in Eva Ravbar pa sta se udeležili debatne delavnice, ki je potekala na temo današnjih migrantov.

Po delavnicah smo se spet zbrali in imeli krajšo kulturno prireditev. Med prireditvijo so se predstavile tudi ostale delavnice. Za konec pa smo se še skupaj odpravili do spomenika izgnancev.

Dopoldne je minilo v sproščenem in poučnem vzdušju. Zelo sem vesela da sem lahko slišala zgodbe o izgnanstvu iz prve roke.

Neva Kovač

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST