Skoči na glavno vsebino
Select Page

Dragi učenci, spoštovani starši, cenjeni sodelavci!

 Obveščam vas, da bomo tudi v tem šolskem letu izvedli slovenski tradicionalni zajtrk, in sicer jutri, v petek, 18. novembra 2016.

Zajtrkovali bomo to, kar so v preteklosti jedli naše babice in dedki, ko na tržišču oziroma v trgovinah še ni bilo toliko različnih živil.

Naš tradicionalni slovenski zajtrk bo zelo zdrav in bogat, saj bomo pili mleko s kmetije Dular iz Vavte vasi, na črni kruh, ki ga bodo spekli v pekarni Pepe (Jože Ferkolj d. o. o.)  iz Hrastulj pri Škocjanu, si bomo namazali maslo (Kele&Kele d. o. o.) iz Laz pri Logatcu in med (Čebelarstvo Šercelj) iz Sel pri Dolenjskih Toplicah. Za spodbujanje teka pa bomo jedli jabolka iz sadjarske kmetije Uhan iz Rodin pri Trebnjem.

Projekt bomo izvedli v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za kulturo, Čebelarsko zvezo Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, Zvezo sadjarskih društev Slovenije, Nacionalnim inštitutom za zdravje …

Zajtrk bo potekal po naslednjem razporedu:

7.30–7.50  – 3. triletje

7.50–8.10  – 2. triletje

8.10–8.30 – 1. triletje

Vesel bom, če bo vsem nam prišel tradicionalni zajtrk v navado, saj boste tako učenci lažje mislili v šoli, učitelji pa boste polni energije in dobre volje poučevali. Spoštovani starši, vas prosim, da ste vzgled svojim otrokom in jih vsakodnevno spodbujate k rednemu zajtrku.

Vsem želim dober tek in veliko užitkov ob uživanju dobrot.

Učenci, vesel bom, če se boste kuharicam zahvalili za pripravljene dobrote.

 EKO pozdrav.                                         

                                                                                              Alojz Hudelja, prof.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST