Skoči na glavno vsebino
Select Page

Četica odbojkarjev OŠ Šmihel je v ponedeljek, 6. 3. 2017, v Športni dvorani Brežice odigrala dve tekmi četrtfinalnega turnirja državnega prvenstva osnovnih šol v odbojki za dečke.

Tehnično in taktično odbojkarsko znanje Šmihcev je v obeh tekmah vidno presegalo znanje vrstnikov iz OŠ Brežice in OŠ Majde Vrhovnik iz Ljubljane.

Prva šesterka Šmihela, sprejemalca David Cimermančič ter kapetan Domen Šetina, korektor Jure Vidmar, organizator igre Aljaž Šimc, pomožni sprejemalec in napadalec Vid Rajh, bloker Marcel Luzar in libero Matevž Vidmar je v prvi tekmi proti Brežičanom prepustila vsega 11 točk v dveh nizih. Šmihci so bili učinkoviti z začetnimi udarci ter napadi prek Davida, Domna in Vida.

V drugi tekmi so bili naši igralci prav tako v dveh nizih uspešnejši od najboljše ekipe iz Ljubljane, toda do zmage v prvem nizu so Šmihci prišli težje. Po zanesljivem vodstvu z 18 : 10 so Šmihci napravili  mnogo napak  na sprejemu začetnih udarcev, v obrambnih nalogah ter bledi izvedbi organizacije napadov. Ob številnih menjavah in obeh odmorih na zahtevo mentorja Andreja Praha so Šmihci po napadu Šetine le dobili prvi niz tesno s 25 : 22.

V drugem  nizu je prva postava Šmihela napravila manj neizsiljenih napak ter kljub dobri igri Ljubljančanov ni dovolila morebitnega zasuka. Napadalci Vid Rajh, David Cimermančič, Jure Vidmar in Domen Šetina so bili v napadih zelo uspešni. Vsega tega ne bi bilo, če se v obrambnih nalogah ne bi izkazali prav vsi igralci, še posebej pa libero Matevž Vidmar in Marcel Luzar, ki sta uspela »pobrati« nekaj zahtevnejših žog. Po napadu Šetine za zmago s 25 : 17 so se Šmihci zasluženo veselili uvrstitve na polfinalni turnir.

V ekipi so sodelovali še Tevž Žagar, Tilen Volkar in Jan Lindič, ki so z bodrenjem dajali potrebno spodbudo soigralcem v igri.

Zapisal mentor Andrej Prah.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST