Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 28. 3. 2018, se je povsem prenovljena ekipa mlajših odbojkarjev naše šole udeležila področnega tekmovanja v mali odbojki. Tekmovanje je potekalo v OŠ Žužemberk. Poleg Šmihela in Žužemberka so se tekmovanja udeležile še ekipe iz Semiča, Mokronoga in iz OŠ Center. OŠ Šmihel so v veliki večini zastopali učenci, ki so se z odbojko v letošnjem šolskem letu prvič občasno seznanili na krožkih, ki potekajo le enkrat tedensko po eno šolsko uro, ter prav tako v tem šolskem letu na nekaterih klubskih treningih MOK Krka, ki pa sicer potekajo večkrat tedensko na OŠ Šmihel, OŠ Bršljin in OŠ Center. Ob odsotnosti Andraža Beleta in Nejca Makaroviča so Tjaž Butala, Erazem Kovač, Gašper Kovač, Julij Ogulin, Enej Fink, Marcel Hrovatič, Tim Bregar, Žan Drašler, Jaka Radoš in Lev Špes uspešno nastopili. Ob eni zmagi in treh porazih so  namreč svojo uspešnost pokazali z ogromno mero športne zavzetosti, željo po uspehu, nepopustljivosti, borbenosti in športnega obnašanja.  Sestava ekipe je bila na turnirju v povprečju najmlajša. zato je njihov uspeh ob dejstvu, da se na nobenem razpoložljivem terminu vsaj polovica ekipe ne sreča, toliko večji. Prav tako večim učencem odbojka ni prvi šport. Upajmo, da bodo dečki v prihodnosti nadaljevali z učenjem skrivnosti odbojkarskih veščin.

Svoj večletni redni obisk klubskih treningov so očitno zelo dobro izkoristili igralci OŠ Center, ki so v finalni tekmi pred večjim številom navijačev domače ekipe presenetljivo in zasluženo dobili uvodni niz proti favoriziranim Žužemberčanom s 25 : 23. Žužemberski odbojkarji so nato dobili preostala niza ter tako z 2 : 1 v nizih postali področni prvaki. Drugi so bili dečki iz OŠ Center, tretji pa dečki iz OŠ Mokronog. Naša ekipa je dosegla četrto mesto, učenci iz OŠ Semič pa peto mesto.

Podrobni rezultati: http://www.as-nm.si/Portals/0/adam/nnNews/ZcLJDggl4E-beY-fTt6efQ/Results/Mala%20odbojka%20-%20mlaj%C5%A1i%20u%C4%8Denci%2017-18.pdf

Še več fotografij: http://www.as-nm.si/novica/news/2354/rezultati-podrocnega-prvenstva-v-mali-odbojki-za-mlajse-ucence

Mentor in trener Andrej Prah

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST