Skoči na glavno vsebino
Select Page

Filip, Marija in Martina Judež v Ukrajini na meddržavnem tekmovanju v hitrem računanju

V soboto, 28. 4. 2018 se je v Lvivu v Ukrajini odvilo meddržavno tekmovanje v hitrem in zanesljivem računanju (World Championship 2018), ki so se ga na podlagi rezultatov na državnem tekmovanju udeležili najboljši predstavniki Slovenije in med njimi kar trije člani družine Judež.

Filip Judež, učenec 2. b, lanskoletni državni prvak v kategoriji do 3. razreda, je na meddržavnem tekmovanju dosegel izvrstno 8. mesto in dokazal, da tudi na mednarodnem tekmovanju računa najhitreje med drugošolci.

Marija Judež, učenka 8. a je še izboljšala lanskoletno uvrstitev in se v kategoriji deklet do zadnjega letnika srednje šole povzpela na odlično 13. mesto. Imela pa je najboljši rezultat med osmošolkami.

V kategoriji žensk nad 18 let pa je je kot edina predstavnica Slovenije tekmovala njuna mati Martina Judež. Čeprav je tekmovala prvič, je na meddržavnem nivoju dosegla več kot pričakovan rezultat in se uvrstila na 12. mesto.

Jon Judež, naš bivši učenec, danes dijak Gimnazije Novo mesto, pa je bil tokrat v vlogi motivatorja, kot tudi njegov oče Peter Judež.

Čestitamo!

 

(Skupno 819 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST