Skoči na glavno vsebino
Select Page

V torek smo se zbudili zelo naspani. Sledila je jutranja telovadba. Tekli smo v krogu, delali počepe,… Nato so dežurni odšli v jedilnico pripraviti zajtrk. Dežurna je bila soba šestnajst (moja soba). Za zajtrk je bilo maslo, marmelada, topljeni sir in sirni namaz. Izbral si lahko kateregakoli izmed teh štirih namazov. Po zajtrku je sledilo umivanje zob in pospravljanje sob. Nato je ena skupina šla v gozd iskat sledi živali. Našli smo sledi volka. Učiteljica je naredila ulitek iz mavca. Našli smo tudi živalske dlake, ampak nismo vedeli od katere živali. Učiteljica nam je povedala, da ne smemo trgati gob, da si na hrastovem listu naredi domek ena ličinka ali žuželka ter da pride včasih v vas tudi medvedka z mladičem. Spoznali smo razliko med smreko in jelko. Jelka ima na spodnji strani dve srebrni črti, smreka pa je svetlo zelene barve. Na učni poti smo videli tudi golobe pismonoše in slike ogroženih živalskih vrst. Druga skupina je bila med tem časom v kraški jami.

Po prihodu v dom Jurček smo imeli najprej kosilo nato pa počitek. Po počitku smo šli v gozd. Med potjo smo nabrali nekaj vej. Ko smo prišli do jase, je en učitelj že zakuril ogenj. Najprej smo se igrali. Ko je bil ogenj primeren za peko, smo se razdelili v pare in na palico dali kruh ter jabolko  in ju spekli. Potem smo prišli nazaj in imeli večerjo. Zdaj nas čaka še nočni sprehod in opazovanje zvezd.

Ajda Počrvina, 4. b

Zjutraj smo se zbudili in počakali, da se zbudijo še ostali. Odšli smo na zajtrk. Učitelji so nas povabili na sestanek, kjer smo slišali zgodbo o gradu in kako je nastala luna. Dogovorili smo se tudi o pravilih pohoda v kraško jamo. Potrebovali smo svetilke in topla oblačila. Med pohodom do kraške jame, nam je učitelj Jure povedal legendo o kači. Ko smo prišli do kraške jame, smo si jo natančno ogledali in jo raziskali. Na eni od sten je medved s svojimi kremplji pustil svoj podpis. Mislil sem, da smo za danes s pohodi že zaključili, a sem se motil. Pred nami je bil še en pohod, kjer smo pekli kruh in jabolka. Vzeli smo žogo in igrali tudi nogomet. Bil sem zelo utrujen in komaj sem čakal nočni počitek.

Gregor Klobučar, 4. a/p

(Skupno 345 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST