Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši in učenci

 

Gotovo ste že iz medijev seznanjeni s postopnim sproščanjem ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 ter odpravljanje omejitev na področju vzgoje in izobraževanja in s tem postopno vračanje učencev v šolske prostore. Vzgojno-izobraževalno delo se bo predvidoma 18. 5. 2020 za učence 1., 2. in 3. razreda ponovno začelo izvajati v prostorih šole, od 25. 5. 2020 dalje pa tudi za vse učence 9. razreda in za učence od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja. Za slednje se bodo izvajali dopolnilni pouk ter individualna in skupinska pomoč.

Poudariti je potrebno, da se v šolo  lahko vračajo le zdravi učenci. V skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) mora šola obvezno pridobiti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo – (posredovali jo bodo razredniki), s katero starši potrdijo, da je otrok zdrav. Pri tem upoštevajte tudi omejitve navedene v dokumentu Opredelitev zdravstvenih omejitev za otroke in dijake v času sproščanja ukrepov glede epidemije SARS – 2 – CoV (obisk vrtcev, šolskega pouka, izvedba mature in priprava na maturo)ki jih je sprejel razširjen strokovni kolegij za pediatrijo in potrdil NIJZ.

Za potrebe organizacije dela po 18. 5. 2020 boste s strani  razrednikov prejeli v podpis oz. v izpolnitev kar nekaj dokumentov. Prosimo, da starši učencev 1., 2. in 3. razreda čimprej, vendar najpozneje do srede, 13. 5. 2020, do 9. ure, starši devetošolcev pa do petka, 15. 5. 2020, do 9. ure, razredniku svojega otroka na e-poštni naslov oziroma na drug ustaljen način komunikacije, sporočite potrebne podatke.

 

Podatki, ki jih bomo potrebovali:

 1. VKLJUČITEV OTROKA V
 • vzgojno-izobraževalno delo na šoli (1., 2., 3. in 9. razred, podpis posredovane izjave).
 • jutranje varstvo, ki ga bomo izvajali od 6.00 do začetka pouka.
 • podaljšano bivanje (1., 2. in 3. razred), ki bo potekalo do 16.00 ure. Zaradi drugačne organizacije dela vas prosimo, da otroka vključite le za čas, ko je to nujno potrebno.
 1. PRIHOD V ŠOLO/ODHOD DOMOV (1., 2., 3. in 9. razred)

Glede prihoda v šolo/odhoda domov NIJZ priporoča hojo, kolesarjenje, za učence, ki imajo kolesarski izpit, individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja otrok).

Ker vsi starši navedenih oblik prihoda v šolo in odhajanja domov ne morete zagotoviti, se bomo dogovorili za organiziran šolski prevoz (le za učence, ki so do njega tudi sicer upravičeni), vendar moramo zaradi zagotavljanja vseh zaščitnih ukrepov vedeti, koliko otrok bo šolski prevoz uporabljalo.

 1. ŠOLSKA PREHRANA

Šolska prehrana bo organizirana kot običajno. Šola bo za vašega otroka pripravljala obroke kot pred zaprtjem šole 16. 3. 2020.

Na podlagi pridobljenih informacij bomo oblikovali skupine, določili prostore, v katerih bo potekalo vzgojno-izobraževalno delo in uredili številne druge podrobnosti.

 

Še nekaj osnovnih informacij o organizaciji vzgojno- izobraževalnega dela po 18. 5. 2020:

 1. Izvedba pouka in dni dejavnosti bo potekala v skupinah do 15 učencev.
 2. Dejavnosti obveznega in razširjenega programa se bodo izvajale znotraj iste skupine v istem prostoru. Skupine ne bodo prehajale iz prostora v prostor in se ne bodo združevale.
 3. Izvajale se  bodo le tiste interesne dejavnosti, ki bodo lahko potekale v okviru iste skupine.
 4. Učencem 1., 2., 3. in 9. razreda, ki zaradi zdravstvenih omejitev ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih,  bo šola v okviru zmožnosti prilagodila oblike in metode dela. Zdravstvene omejitve so opredeljene v prej omenjenem sklepu RSK za pediatrijo.
 5. Vzgojno-izobraževalno delo za učence od 4. do 8. razreda bo še naprej potekalo v obliki izobraževanja na daljavo.
 6. Aktivnosti izven šole so ne bodo izvajale.

Zavedamo se, da bo ponovni prihod v šolo za vse nas drugačen in nekoliko negotov. Trudili se bomo, da boste čim lažje ponovno prišli v šolo. Pri upoštevanju in izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije pričakujemo sodelovanje, s katerim ste, spoštovani starši in učenci že večkrat dokazali, da smo lahko uspešni.

Hvala. Skupaj bomo zmogli.

Vse dobro vsem vam.

 

Novo mesto, 11. 5. 2020                                                                                  mag. Irena Hlača, v. d. ravnateljice

 

 

 

(Skupno 510 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST