Skoči na glavno vsebino
Select Page

V sredo, 7. 6. 2017, je bil v Žalcu atletski finale za najboljše posameznike z vseh slovenskih osnovnih šol.
Izjemna borba se je odvijala v skoku v daljino v kategoriji starejših dečkov. Vid Rajh je v 4. seriji popravil svoj novi “stari” rekord za 2 cm, skočil je 608 cm! S tem je prevzel vodstvo, a le za kratek čas. Tekmovalec s Koroške je skočil 610 cm in se povzpel na 1. mesto. Sledil je še tekmovalec iz Domžal, ki je v svojem zadnjem poskusu skočil tudi dolgih 610 cm in Vida potisnil na 3. mesto. Toda sledil je še zadnji Vidov skok. Odličen zalet, ravno tako odriv in doskok: 618 cm!!! Nov rekord in nov državni prvak!

Matic Erpič se je v teku na 60 m uvrstil v veliki finale, kjer je zasedel 6. mesto, ni pa dosti zaostajal za tretjeuvrščenim (bronasta m.) – le za “dolgega pol koraka”. Naša edina predstavnica pri deklicah je bila Maša Kočevar, ki je med najboljšimi slovenskimi 300-metrašicami osvojila 16. mesto. Njen rezultat je bil skoraj enak tistemu, s katerim je zmagala na področnem prvenstvu.
Zaključila je še štafeta 4 x 100 m v postavi Erpič – Šimc – Gril – Rajh. Pristala je na 14. mestu. Za bronasto medaljo je zaostajala za 1 sekundo! Štafete so bile zelo izenačene, izstopala je le zmagovalna, dve sta bili pa tudi diskvalificirani.

Čestitam za uspešen zaključek sezone Šmihelčanov v osnovni šoli!

Gorazd Canič

(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST