Skoči na glavno vsebino
Select Page

V tednu od 21. do 25. 9. 2020 smo še posebno intenzivno izvajali različne športne dejavnosti in z gibanjem proslavili prvi državni praznik – dan slovenskega športa. V sredo in četrtek smo izvedli kolesarski športni dan in s tem še slavili odlične uvrstitve naših vrhunskih kolesarjev na Dirki po Franciji.

V petek, 25. 9. 2020, pa smo sodelovali tudi v projektu Evropski šolski športni dan. Izvedbo programa podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport in Športna unija, ki pri trajnostnem razvoju pomaga tudi s sofinanciranjem programa Veter v laseh. Med poukom športa smo se pogovorili o pomenu športa in vsakdanjega gibanja ter se razgibali na zanimivem športnem poligonu.

Na zanimiv, pester, drugačen, pa vendar varen način smo našli dejavnosti, ki bi popestrile naš vsakdanjik ter nas povezale z naravo in sočlovekom.

Nekaj vtisov sodelujočih učencev je spodaj v besedi in sliki.

——————-

V sredo, 23. 9. 2020, smo se učenci osmega razreda s kolesa odpravili do šole Vavta vas. Pot smo pričeli v naši šoli, kjer smo se morali pred začetkom kolesarjenja nadeti rumene odsevnike in v torbo pospraviti šolsko malico. Pot nam je bila všeč, ni vodila po prometnih cestah, ampak po kolovozih ali kolesarskih stezah. Vmes smo se ustavili na igriščih športnega društva, kjer smo imeli igre z žogo. Igrali smo odbojko in košarko. Po igrah in malici smo se odpeljali mimo Prečne v Češčo vas, kjer smo si ogledali konje. Nekaterim je bila pot malo predolga, saj so morali potem prikolesariti še do svojega doma. Po dolgem kolesarjenju nam je vendarle uspelo prispeti do šole. Sneli smo si telovnike in se odpravili domov. Nekateri smo kar zavidali tistim, ki imajo svoj dom v okolici šole. Kljub temu je bil zelo lep športni dan, z mnogimi lepimi doživetji in občutkom, da smo naredili nekaj za svoje zdravje.

Meta Abram in Gregor Klobučar, 8. b

——————–

Na poligonu mi je bilo všeč, ko smo skakali s trampolina na blazino in sem zelo uživala. Šport mi pomeni zabavo, rekreacijo, veselje. Tudi zapestnice smo dobili, ki so zelo lepe.

Nika Petrina, 4. b

——————

Všeč mi je bil poligon, skok v višino. Šport mi veliko pomeni. Je zdrav, zabaven in ga moraš veliko trenirati. Tudi v Sloveniji imamo veliko dobrih športnikov. Smo zelo uspešna država glede na športne dosežke. Med njimi sta tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki sta odlično nastopila na Dirki po Franciji ter zasedla prvo in drugo mesto.

Lan Hudovornik, 4. b

——————

Šport mi je všeč, ker se zabavam. Všeč mi je bilo, ko sem skakal na blazino iz trampolina. Največ se spomnim tisto, ko smo šli čez tunel.

Maks in Ema, 2.a

——————————–

Prejšnji četrtek smo devetošolci s kolesi odpotovali na športni dan. Pot nas je peljala ob reki Krki. Proti koncu smo se ustavili še na ranču v Češči vasi, kjer smo se podružili in igrali različne igre. Dan smo končali z zadovoljstvom.

Marcel in Žan, 9.a

—————————-

(Skupno 443 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST