Skoči na glavno vsebino
Select Page

Akcija Šolar na smuči, ki jo organizirajo Krvavec, Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS Planica, Združenje slovenskih žičničarjev, je omogočila 41-tim petošolcem naše šole, da so izkusili pravo zimsko doživetje na alpskih smučeh. Nekateri učenci so  na smučeh prvič preizkusili lepo urejene bele smučine Krvavca, drugi so se preizkušali na bolj zahtevnih pobočjih.

Učenci z največ izkušnjami in že dobrim smučarskim znanjem pa so Krvavec videli v vsej svoji veličini, od vrha navzdol. V lepem sončnem vremenu smo lahko   občudovali  zasnežene gore okoli nas. Utrujeni, a zadovoljni in nasmejani smo v popoldanskih urah zapustili idiličen Krvavec.

Na obrazih vseh učencev, ki še niso nikoli smučali, je bil ob koncu dneva nasmeh. Vodila sta jih dva učitelja, ki sta jih znala spodbuditi, da so vsi premagali strah pred smučanjem. Najprej so se ogreli, nato se sprehajali z eno smučko. Učili so se “štamfati” in se spuščati po nizki strmini. Smuči so postavili v “pizzo”, pokrčili kolena in se spuščali po nižji strmini. Naučili so se uporabljati vlečni trak, vrteli pa se se tudi ob pomoči vrtiljaka “pajka”.  Učitelji so jih ob koncu pohvalili, tako napredek kot disciplino.

S sodelovanjem v akciji Šolar na smuči so učenci petega razreda matične šole in podružnice opravili zimski športni dan. Nekaterim  smo omogočili celo prve korake na alpskih smučeh, kar je bil naš skupni cilj.
Športni dan  na Krvavcu bo vsem ostal v lepem spominu.
Zapisali: Štangelj in Badovinac
(Skupno 400 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST