Skoči na glavno vsebino
Select Page

Rastem s knjigo je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Ministrstvo za kulturo ga je začelo izvajati leta 2006, od leta 2009 pa Agencija za knjigo v sodelovanju s splošnimi knjižnicami. Vseskozi si prizadevajo motivirati učence in dijake za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic. Vsi sedmošolci in dijaki prvih letnikov organizirano obiščejo najbližjo splošno knjižnico, kjer prejmejo knjižno darilo.

Sedmošolci OŠ Šmihel so v mesecu novembru obiskali Knjižnico Mirana Jarca. Knjižničarki Helena in Marinka sta učencem predstavili vse oddelke knjižnice, ki spada med deset najlepših knjižnic v Evropi, ter številne dejavnosti, ki jih opravlja osrednja knjižnica za Dolenjsko in Belo krajino.

Učenci so ob zaključku zanimivega in poučnega obiska prejeli v dar knjigo z naslovom Modri otok, ki jo je napisala pisateljica Irena Androjna.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Knjižnici Mirana Jarca za prijazen sprejem, vodenje po knjižnici in spodbude, da posežemo po kakšni novi knjigi.

knjižničarka Meta Dragman

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST