Skoči na glavno vsebino
Select Page

Občinskega posamičnega šahovskega tekmovanja se je v torek popoldan, 4. 12. 2018, v jedilnici Šolskega centra Novo mesto udeležilo 8 učencev v kategoriji mlajših dečkov ter pet učencev v kategoriji starejših dečkov. Odlično so nastopili naši starejši učenci. Naslov občinskega prvaka in zlato medaljo si je “prišahiral” Tinej Rajh. Bronasto medaljo za tretje mesto si je s petimi zmagami ob težjih nasprotnikih priigral Matevž Hvala, ki je istega dne, tako kot presenetljivo peto uvrščeni Lev Špes, nastopil na dopoldanskem tekmovanju v gimnastiki. Z enakim številom zmag je bil odličen četrti  Maj Fink. Velik uspeh starejših dečkov je dopolnil še Lovro Ravbardesetim mestom.

V kategoriji mlajših dečkov je Žanu Hočevarju v drugem delu sedmih odigranih kol uspelo trikrat zapored zmagati in s petimi zmagami in enim remijem osvojiti srebrno medaljo za 2. mesto. V konkurenci 28-tih šahistov je v deseterici s štirimi zmagami ter osvojenim osmim mestom pristal Nejc Florijančič. Preostali naši šahisti so se uvrstili na 11. (Jaka Kapš), 15. (Anže Pavlič), 17. (Jakob Cvelbar), 18. (Julij Ogulin), 20. (Maj Miklič) in 21. mesto (Božidar Šiler Hudoklin).

Na področno tekmovanje, ki bo v OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči v soboto, 15. 12. 2018, se je uvrstilo kar 8 tekmovalcev iz OŠ Šmihel: Tinej Rajh, Žan Hočevar, Matevž Hvala, Maj Fink, Lev Špes, Nejc Florijančič, Jaka Kapš in Anže Pavlič.

Fotografije: https://photos.app.goo.gl/Z6Dsfys8U6MS13X2A

Podrobni rezultati: https://www.as-nm.si/Portals/0/adam/nnNews/KfCLQouPC069jVhEpdI2uA/Results/%C5%A0ah%20-%20posami%C4%8Dno%2018-19.pdf

Mentor Andrej Prah

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST