Skoči na glavno vsebino
Select Page

Področnega ekipnega šahovskega tekmovanja sta se v torek popoldan, 14. 2. 2017, v OŠ Bršljin udeležili obe ekipi dečkov.

Prvenstva se je udeležilo 8 ekip v  kategoriji mlajših dečkov in 4 ekipe starejših dečkov.

Mlajši dečki OŠ Šmihel v postavi Nejc Florijančič, Lovro Ravbar, Filip Kapš, Žan Hočevar in Maj Fink so z enakim številom točk kot drugo uvrščeni vrstniki iz Dolenjskih Toplic in za točko pred ekipo iz OŠ Mirne presenetljivo ubranili lanskoletni naslov področnih prvakov. Prvaka je odločilo več ekipnih zmag, saj so Šmihci v sedmih kolih le enkrat igrali neodločeno – 2 : 2. V tem dvoboju je bila tudi odločilna zmaga Lovra Ravbarja na 2. deski, ko je premagal favoriziranega igralca iz Dolenjskih Toplic. Sicer pa je Lovro dobil vseh sedem dvobojev, kapetan Maj Fink šest, Nejc Florijančič pa je zbral 5,5 točk.

Z razliko od lani, ko je po rednem delu ekipa starejših dečkov Šmihela zaostajala za dve točki, so tokrat morali Šmihci po treh odigranih kolih odigrati dodatni dvoboj proti večnim rivalom, dečkom iz OŠ Brusnic na čelu z bratoma Kobe zato, ker sta obe ekipi imeli enako število zmag in enako število točk. V dodatnem dvoboju so več koncentracije obdržali Brusničani. Tinej Rajh, Matevž Hvala, Andrej Kastrevec in kapetan Bor Zirkelbach so osvojili pokal za drugo mesto na področnem tekmovanju. 

Vsi omenjeni tekmovalci zaslužijo pohvale za vztrajnost in dosežen uspeh.

Slike s tekmovanja so dosegljive na spletni strani:

https://get.google.com/albumarchive/113755298899558225215/album/AF1QipPJOEVrYjumDMkYNmRekYJzsQb-LJk-swJ_yY6o

Podrobnejši rezultati pa so dosegljivi na povezavi:

http://www.as-nm.si/Portals/0/adam/nnNews/st7-evePM0mZjJLP8ZMPtA/Results/%C5%A0ah%20-%20ekipno%2016-17.pdf

Mentor Andrej Prah

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST