Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 8. 3. 2018, je minimalna zasedba dečkov naše šole odigrala dve tekmi v okviru četrtfinalnega državnega prvenstva v odbojki za dečke v telovadnici OŠ Jožeta Gorjupa Kostanjevice na Krki. Bojazen, da se ekipa iz OŠ Šmihel zaradi premajhnega števila igralcev ne bi udeležila, se je razblinila na jutranji malici, kjer se je srečno le zbralo vseh šest  razpoložljivih igralcev .

Svojo odbojkarsko nadarjenost so v obeh tekmah, ki so ju naši dečki sorazmerno tesno izgubili, poizkušali v najučinkovitejši luči prikazati Jure Vidmar, Primož Povše, David Cimermančič, Nejc Makarovič, Matevž Hvala in Jaka Radoš. V zaključkih treh od štirih izgubljenih nizov, ko so naši fantje po preobratih mukoma prišli do vodstva dveh do štirih točk (21:17 in izgubili 21:25, 23:21 in izgubili 24:26 ter 20:18 ter izgubili 23:25), so morali priznati premoč bolje uigranim domačinom iz Kostanjevice in vrstnikom iz OŠ Franca Rozmana – Staneta iz Ljubljane. Morda je bila ekipa Šmihela prekratka ravno za dva manjkajoča člana prve postave, ki sta se udeležila delavnic za nadarjene učence v Medvedjem Brdu.

Kot občinski in področni prvaki ter s prisotnostjo in dosežkom na četrtfinalnem tekmovanju so naši dečki osvojili končno 19. mesto.

Dečki Kostanjevice na Krki so z osvojitvijo prvega mesta napredovali med 9 najboljših ekip in bodo tekmovanje nadaljevali na polfinalnem turnirju.

Mentor Andrej Prah

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST