Skoči na glavno vsebino
Select Page

Ob pričetku novega šolskega leta želimo vse udeležence v prometu  opozoriti, da se šolarji vračajo na šolske poti, zato moramo biti še posebej previdni na prometno varnost v okolici šole.

spet smo tu

Za novo generacijo prvošolčkov se začenja obdobje aktivne udeležbe v vsakodnevnem prometu pod budnim nadzorom odraslih, zato jih učimo prometnih pravil in pasti, ki nenehno prežijo na cestah.

Za učence OŠ Šmihel poteka varna pot v šolo po Bajčevi ulici, ki je za pešce primerno urejena. Najnevarnejši del je cesta skozi Šmihel, posebej ožina pri cerkvi in  ulica Ob Težki vodi. Zaradi neurejenega dostopa do avtobusnega postajališča in ustreznih stez za pešce je nevaren cestni odsek tudi pri podružnični šoli v Birčni vasi.

Starši, ki vozite učence v šolo, za parkiranje uporabite parkirišča v bližnji okolici šole in učenca  pospremite do šole peš. Parkiranje pred zapornico ali na pločniku ovira promet in dostop k šoli. Svetujemo, da z otrokom prehodite pot do šole in domov, ker se bo le tako lahko učil veščin pešca.

Učencem iz bližnje okolice svetujemo, da v šolo prihajajo peš, le izjemoma s kolesom. Za varno kolesarjenje mora biti kolo ustrezno tehnično opremljeno, obvezna je uporaba čelade in opravljen kolesarski izpit.

Cesto prečkamo na prehodu za pešce. Vedno se ustavimo, pogledamo levo, desno in ponovno levo. Šele, ko se prepričamo, da je prehod varen, odločno prečkamo cesto. Preden stopimo na cesto, vedno preverimo, če je res varno, tudi kadar sveti zelena luč na semaforju.

Mentorica prometne vzgoje:

Majda Jarnovič Glivar

 

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST