Skoči na glavno vsebino
Select Page

V času od 7. do 9. marca 2018 se je 25 učencev, ki imajo radi naravoslovje in so šolo zastopali na različnih tekmovanjih iz področja naravoslovja, udeležilo naravoslovnega tabora v CŠOD Medved.

Že vožnja na Medvedje Brdo nas je navdušila, saj smo bili deležni čudovitih pogledov na hribovje, ki obdaja CŠOD Medved. Že takoj ob prihodu smo bili deležni sprehoda v bližnjo okolico, metanja v debelo snežno odejo  in kepanja.

Učenci so bili deležni strokovnih predavanj o vesolju, opazovanja Lune in Sonca, fizikalnih poskusov v astronomiji… Izdelali so plakate o osončju, model luninih men, kamero obscuro  in vodne rakete pri katerih so dekleta zmagale fante, saj je njihova raketa na vodni pogon poletela veliko višje.

Okolico so učenci v sončnem dnevu spoznavali popolnoma samostojno z aplikacijo na mobitelih.

Veliko znanja o astronomiji so pokazali v »letečem kvizu« pri katerem so morali glede na met kocke najprej vprašanje na listku poiskati v različnih prostorih. Tako velike motivacije pri učencih še nisem videl. Na koncu kviza so bili tako utrujeni, da niso imeli niti energije, da bi zaplesali.

Medsebojno druženje je bilo bogato; številne družabne igrice in igranje na ukolele. Zapeli so učencem drugošolcem iz OŠ Miško Kranjca iz Ljubljane.

Še kako veseli so bili spoznavanja različnih živali, ki so jih upali otipati…

Celotni kolektiv je bil izredno prijazen. Poskrbeli so, da so bili učenci motivirani, kuhar in kuharica pa da so bili pošteno siti.

Vsi skupaj smo bogatejši za nova spoznanja. Veseli smo, da smo ponovno spoznali, da živimo v tako lepi Sloveniji.

Učitelj spremljevalec

Alojz Hudelja, prof..

 

(Skupno 497 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST