Skoči na glavno vsebino
Select Page

V soboto, 29.4. 2017, je bilo v mestu Kaunas v Litvi meddržavno tekmovanje v Hitrem in zanesljivem računanju 2017 (World Championship), ki se ga je udeležila tudi ekipa iz Slovenije. Na tekmovanje sta se kvalificirala učenca naše šole prvošolec Filip Judež in sedmošolka Marija Judež.

Filip Judež, aktualni državni prvak v hitrem računanju v kategoriji od 1. do 3. razreda, se je v hudi mednarodni konkurenci večinoma starejših od  njega, saj so bili ostali tekmovalci v skupini Primary predvsem tretješolci, uvrstil na 14. mesto. Do končne minute enournega hitrega računanja je bil vodilni med prvošolci s 13153 točkami v peteroboju, potem pa ga je zadnji trenutek za samo 10 točk premagal tekmovalec iz Estonije.

Marija Judež je tekmovala v kategoriji Girls med dekleti od 7. razreda do vključno vseh letnikov srednje šole.  Na tekmovanju, ki poteka preko računalnikov, se je žal ravno pri njej zgodila velika tehnična napaka. Marija je v prvi in drugi disciplini računskega peteroboja, kjer šteje vsaka sekunda, dosegla vrhunska rezultata, potem pa se zaradi sistemske napake njene točke niso shranile. Vodja tekmovanja se je sicer nemudoma odzval, a žal ni bilo druge rešitve, kot da tekmuje znova. Na hitro je morala premagati stres in zbrati zadnje moči za vnovično 45-minutno računanje. Kljub pritisku se je zelo dobro odrezala in dosegla 14517 točk in se uvrstila na 19. mesto.

Obema čestitke za vztrajnost.

Mentorica Vesna Slapničar

(Skupno 315 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST