Skoči na glavno vsebino
Select Page

V Novem mestu se je ta konec tedna odvijal 4. Novomeški polmaraton. V soboto, 2. 10. 2021, so na Novem trgu v Novem mestu potekali ŠOLSKI TEKI, dan kasneje pa se je odvijal polmaraton. Dva dneva sta bila posvečena teku in sicer za vse tiste, ki vzdržijo malo dlje.

Tega dogodka se je v soboto udeležilo tudi kar lepo število učencev naše šole. Sodelovalo je 41 učencev od 1. do 9. razreda. Ljubitelji teka in vsi, ki so si upali preizkusiti v vzdržljivostnem teku, so pogumno stopili na štartno mesto in se ob štartnem zvoku borbeno pognali v tek. Da je tek zabaven in hkrati izziv za naše mišice in glavo, so naši učenci tekači dobro spoznali.

Seveda se pred štartom športno pripravimo: pripnemo štartno številko, ogrejemo naše telo in pripravimo misli. Starejši učenci so prijazno pomagali mlajšim, da so se primerno pripravili na tekaški podvig in jih pospremili na štartni prostor.

Ob prihodu v cilj pa so organizatorji vsem tekačem štartno številko sneli in jo zamenjali za izredno lepo medaljo. Verjamem, da so bili veseli tudi vode in odsevne zapestnice, ki so jo dobili v dar.

V najstarejši kategoriji pa je učenec Marko Kapš po silovitem zaključnem teku prehitel vso konkurenco in v cilj prišel kot prvi. Zasluženo si je priboril še dodatno medaljo, ki pa je zlato svetila.

Iskrene čestitke vsem udeležencem, da so se opogumili in se prepustili tekaškim užitkom.

Hvala tudi vsem navijačem, ki so športno spodbujali tekače.

Tudi nedelja je bila v znamenju teka, tokrat malo daljšega. Predvsem za bolj izkušene tekače, z več tekaškega treninga. Kot bi tekaški trener Urban Praprotnik rekel, naj bo TEK za užiTEK.

Na nedeljskem teku je sodelovala tudi mlada 22-letna atletinja Klara Lukan, udeleženka letošnjih olimpijskih iger v Tokyu. Bila je nesporna zmagovalka teka na 10km.

Učiteljica Damjana Burgar

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST