V četrtek, 16. 12. 2021, je za učence od 6. do 8. razreda potekal kulturni dan z naslovom Po praznikih diši.

Naše skupno druženje smo začeli s pogovorom o simboliki različnih praznovanj ter tradicionalnih običajih v času božično-novoletnih praznikov nekoč in danes. Učenci so s svojimi sošolci delili najljubše spomine na decembrske praznike in predstavili družinske priprave na prihajajoče novo leto.

V nadaljevanju so skozi oči naše deklice z Rastočo knjigo – Šmihelčanke pisali pismo trem dobrim možem, v katerem so prenesli svoje želje vsem učencem naše šole v povezavi z letošnjim šolskim projektom na temo zdravega življenjskega sloga.  Izbrana pisma  lahko preberete v galeriji slik.

Da bi čarobnost novoletnih praznikov prinesli tudi v šolske prostore, smo čas namenili še okrasitvi učilnic, kjer so učenci pokazali veliko ustvarjalnosti in ročnih spretnosti, hkrati pa je bila to tudi odlična priložnost za utrditev prijateljskih vezi med učenci in učitelji.

Sklepni del celotnega dne pa je bil namenjen izdelavi E-voščilnic in pripravi točke za novoletno prireditev. Učenci so najprej oblikovali skupno idejo in jo glede na svoje talente ter spretnosti tudi izpeljali.

Veseli nas, da je bil celoten dan prežet s prazničnim vzdušjem, sproščenim druženjem med učitelji in učenci ter zadovoljstvom nad skupno uresničitvijo zastavljenih ciljev.

Sadove skupnega truda posameznega oddelka si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

Vodja kulturnega dne:

Mojca Klobučar, prof.

*E- voščilnica 6. razreda:

6. A

6. B

6. C

*E-voščilnica 7. razreda:

7. A

7. B

*E-voščilnica 8. razreda:

8. A

8. B

(Skupno 286 obiskov, današnjih obiskov 1)