Po včerajšnjem napornem dnevu smo vstali naspani in z napolnjenimi baterijami pripravljeni na vse nove izzive današnjega dne. Po bujenju smo se samotestirali in odšli na zajtrk. Nato nas je obiskal veterinar in nam predstavil njegovo službo ter nam pokazal svoj dolgoletni projekt izdelave urbanih ribnikov. Dan smo nadaljevali na svežem zraku ob različnih igrah z žogo, med katerimi nas je obiskala ravnateljica. Veseli smo bili, da si vzela čas za nas in prevozila vso to pot, da nas pozdravi in obdari s sladko dobroto. Sledilo je okrepčilno kosilo, ki je vsem zelo teknilo po utrujajočih športnih aktivnostih. Za tem smo se udeležili lova na zaklad, ki je presenetljivo hitro minil, saj smo devetošolci dobro v vsem. Ker lov na zaklad ni bil dovolj, smo se dobre volje odpravili še na pohod med vinogradi ob morju. Nato je sledil najbolj zanimiv del dneva – POUK. Imeli smo 2. uri, in sicer angleščino in zgodovino, pri katerih smo se učili o Piranu, ki ga bomo obiskali v petek. Kmalu za tem smo po dežju odkorakali na večerjo. Vsi siti smo le prišli do svojega veselja, saj so nam učiteljice izročile telefone, da se javimo domov. Na našo žalost je vsega lepega enkrat konec in tako hitro je minila tudi naša sreda.

9. a

Zjutraj smo se kot prerojeni prebudili, malce zaspani, toda polni energije. Dan se je začel malo drugače kot včeraj, saj smo se morali najprej samotestirati. Po zajtrku nas je obiskal veterinar, ki nam je predstavil svoj poklic ter pokazal urbani ribnik. Ogledali smo si zlate ribice, želve ter rastline v njem. Kmalu zatem so sledile igre z žogo, med drugim tudi nogomet, v katerem so se pomerili fantje a in b razreda. Med igro nas je prijetno presenetila ravnateljica, ki se je potrudila in se iz Novega mesta pripeljala, da nas pozdravi in razveseli s sladkim darilom. Njen prihod smo pospremili z bučnim aplavzom. Predstavili smo ji Debeli Rtič in ji pokazali naš bivalni prostor. Sledilo je kosilo, po njem pa lov na zaklad. Pohod z lučkami v deževnem vremenu nas je ponovno združil ter še bolj okrepil naše prijateljske vezi. Sledil je še malo manj zabaven pouk angleščine in zgodovine, katerih glavna tema je bila Piran. Po večerji smo imeli še pisanje dnevnika, čas za telefoniranje in druženje. Prav tako kot včerajšnji dan je bil tudi ta prav tako poučen, zanimiv ter poln lepih trenutkov, ki se nam bodo za vedno vtisnili v srce.

9. b

Spoštovana ravnateljica,

srčno se vam zahvaljujemo za vaš obisk, saj ste nam s tem pokazali, da ste z nami veseli, da nam je končno uspelo oditi v šolo v naravi. Hvala za vašo družbo in sladko pozornost.

Vaši devetarji

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)